12.9.2010

Uudelleensyntyminen Timanttivaloon osa 2



Jokainen ihminen uskoo tunteisiinsa kuin omaan evankeliumiinsa, sillä ne säätelevät kaikkia hänen elämänkokemuksiaan. Hänen elämänymmärryksensä syntyy kokemusten pohjalta ja hän tutustuu sekä maailmaan että sen yksityiskohtiin tunteiden välityksellä.

Tunteet ovat kuin tuntosarvet, välineet, joilla yksilö on yhteydessä ympäristöön. Koko tunne-elämä muodostaa laajan ja kattavan yhteysverkoston, joka toimii ihmisen ja ympäröivän maailman välillä. Sen rakentuminen on pitkäaikainen prosessi, sillä jokaisella olennolla on täsmälleen yhtä paljon suhteita kuin hänellä on kiinnostuksen kohteitakin eli lähes rajaton määrä.

Kulkija alkaa ymmärtää jo paremmin sitä, minkä tähden ihmiset ovat linnoittautuneet niin syvälle omien maailmojensa syövereihin.

Tunne-elämä synnyttää ihmisen yksilöllisen maailmankäsityksen ja luo hänelle persoonallisen elintavan. Tunteet sävyttävät koko hänen elämäänsä, sillä ne värittävät vivahteillaan ajatukset, mielteet, ja jopa havainnot.

Tämän kaiken lisäksi tunteet kuvaavat parhaiten ihmistä itseään, sillä ne antavat täsmällisen kuvauksen siitä, miten elämä on kohdellut häntä. Tunne-elämä on erittäin monimutkainen kokonaisuus, joka tekee jokaisesta yksilöstä ainutlaatuisen olennon ja siksi toisen tavoittaminen on niin työlästä.

Kulkija käsittääkin, millaisia tuulimyllyjä vastaan hän on saanut taistella, kun hän on yrittänyt luoda ihmissuhteitaan. Lähes mahdoton tehtävä ei kuitenkaan pysäytä hänen etenemistään, vaan hän jatkaa kartoitustaan sinnikkäästi eteenpäin. Mikäli tunteiden merkitys on näin suuri, niihin on paras pureutua entistä perusteellisemmin.



Teksti lainattu Korkein Oikeus elokuvan tekijöiden blogista

1 kommentti: